Leidinggevenden

Werkafspraken nakomen, verandering van werkwijze of takenpakket, ziekteverzuim… Loopt dit bij één medewerker niet goed, dan beïnvloedt dat het hele team. En spanningen en irritaties werken al snel door in werkkwaliteit en productiviteit…

Hoe en wanneer gaat u het gesprek met een medewerker aan? Wat doet u als hij of zij zich aangevallen voelt en zich direct ziek meldt? Of als privékwesties of medische problemen de oorzaak zijn? Welke rol mag of moet u als werkgever spelen - en wat mag u van de werknemer vragen?

Als u de kennis op het gebied van arbeidscontracten en CAO, ziektewetregels en UWV niet zelf in huis heeft, kan de juridische coach helpen om snel to the point te komen. Ik geef heldere uitleg over de verplichtingen die werkgever en werknemer tegenover elkaar hebben, direct toepasbaar voor uw situatie.

Ik help gesprekken voor te bereiden en duidelijke afspraken te maken over vervolgacties. Dat kunnen concrete werkdoelen zijn, aanpassing van taken of stappen van de medewerker om de privé- of gezondheidsproblemen op te lossen die zijn functioneren in de weg zitten.
Zo helpt u uw organisatie én uw medewerker.

Voorbeeld: Sluipend gezondheidsprobleem.

foto-25
foto-26
foto-27
foto-28
foto-29
foto-30