Gerda-2

21 mei 2015
Goedgekeurd door de Ledenraad!

Als juridische coach richt ik me op werk en samenwerking. Ook een vereniging staat of valt met het samenspel tussen leden, vrijwilligers, commissies en bestuur. Heldere spelregels helpen daarbij.

Een beroepsvereniging vraagt mij om een ‘huishoudelijk reglement’ op te stellen. Huishoudelijk? Het is de officiële term, maar klinkt nogal ouderwets - je gaat bijna aan bezems en schoonmaakroosters denken. Daarom noem ik het liever ‘spelregels’. Nog een handicap bij huishoudelijke reglementen: niemand leest ze. Toch gaat het om nuttige onderwerpen zoals: zorgvuldig omgaan met adres- en persoonsgegevens, verantwoord gebruik van social media, respecteren van tekst- en beeldrechten, annuleringsregels, betaaltermijnen, enz.. Niets bijzonders, maar: het gaat in de praktijk wel eens mis omdat mensen er gewoon niet bij stilstaan.

Oplossing bij deze beroepsvereniging: ten eerste het reglement in leesbaar Nederlands schrijven. Ten tweede koppelen we stukjes uit het reglement telkens gericht, als ‘pop ups’, aan formulieren, invulschermen, enz. Dan maak je leden op het juiste moment even bewust van de do’s en don’ts, op een klantvriendelijke manier. En zó heeft de ledenraad van de vereniging vandaag het nieuwe huishoudelijk reglement goedgekeurd.

Terug naar het overzicht van de nieuwsberichten.

Foto-1
Foto-2
Foto-3
Foto-4
Foto-5
Foto-6