Gerda-2

6 november 2014
Lekker naar cursus!

Vandaag de eerste van drie opleidingsdagen “Decentrale verordeningen”. Waar gaat dat over? Over de regelgeving die overheidsorganisaties moeten opstellen om in de praktijk hun taken goed uit te voeren. Dat geldt ook voor interne zaken zoals personeelsbeleid en het ‘eigen’ arbeidsrecht – waar mijn focus ligt.

Maar er viel en valt veel meer te leren dit jaar. Modernisering van de Ziektewet: ingezet in 2013, maar in 2015 pas écht voelbaar bij werkgevers. Kort samengevat: als een ex-medewerker die kort na afloop van zijn contract ziek werd, uiteindelijk in de WIA belandt, krijgt de ex-werkgever extra kosten op z’n bord.

Nog zo’n actueel onderwerp: Het inhuren van zzp-ers! Zorg voor een echte opdrachtrelatie, vermijd het verkapte dienstverband! Want dát is nogal eens de huidige praktijk - per ongeluk of expres. Dit betekent: ontduiking van werkgevers- en werknemerspremies. De controles worden (niet onterecht) steeds strenger en dan volgt er een flinke rekening….

Binnenkort nog twee studiedagen over de Wet Werk en Zekerheid, die in 2015 in fasen van kracht wordt. Waarom denkt iedereen dat ‘rechten’ een saai vak is? Er gebeurt van alles!

Terug naar het overzicht van de nieuwsberichten.

Foto-1
Foto-2
Foto-3
Foto-4
Foto-5
Foto-6